Van alle medewerkers binnen de MICE-sector. Want wat doen we tijdens onze vrije tijd, ons welverdiend verlof na een jaar vol Europese en intercontinentale vluchten, internationale inspecties, ontelbaar keer inpakken en uitpakken, dynamische last-minute projecten in zo ver mogelijke landen, wereldcongressen, studiereizen, famtrips, beurzen, ... wat doen we dan?
Jawel, we gaan onmiddellijk weer op reis, het kan niet snel genoeg gaan. Zucht.

Een verlengd weekendje rust… zouden we niet ergens heen gaan denken we dan. Een weekje recup… waarom niet skiën, er zit wat kilte in de lucht! Een plaatselijk buitje rond de middag boven Wijgmaal… Ibiza schijnt wel trip en hendy te zijn (en er is een nog vlucht vrij deze avond).
Hopeloos, we zijn totaal hopeloos.

Eén van mijn belangrijkste vragen wanneer iemand nieuw bij ons binnen komt is de volgende: ‘Is er een hoek af?’, vraag ik dan. ‘Bij jou persoonlijk’, voeg ik er voor alle duidelijkheid aan toe. Een echte duidelijke hoek dus, er af. Want voor mij is dit de belangrijkste voorwaarde die me gerust stelt, iemand die nog over alle hoeken beschikt kan weinig binnen onze industrie doen. We hebben rondjes nodig, want als er één sector is waar de kwadratuur van de cirkel zal kunnen bewezen worden, dan is het de onze wel.

Ikzelf ben ook bezig met mijn privé roadtrip door Europa en ik ben totaal, maar dan ook totaal ontspannen, eventjes alles loskoppelen, gezellig!
Langs Luxemburg (juist ja, een famtrip in september, ik zie ernaar uit!), Frankrijk (morgen toch nog eens die aanvragen voor Parijs, Cannes en Toulouse bekijken), Zwitserland (aha, hier zit dus die klant in Basel, morgen een mailtje sturen voor een afspraak. Myriam ook nog eens contacteren), Italië (hotel hier valt wat tegen, geen blijver, onvriendelijke receptie, meetingroom zonder daglicht, diners wel allemaal binnen de pharma-normen), verder door Slovenië (toffe wegen! Interessant voor onze automotive-klanten!), langs Kroatië (jammer van de vluchtverbindingen, toch nog eens checken morgen!), via Oostenrijk (oh, juist ja! Aanvraag congres Wenen voor volgend jaar, afspraak vastleggen!!), Duitsland (dat hotel in Neurenberg toch nog eens checken) en Nederland (bitterballen!!).

Alleen jammer dat ik geen stempeltjes meer krijg in mijn paspoort, ik probeer nochtans, aan elke grens, met mijn brede hyper aanlokkelijke glimlach…
‘Meneer heeft een hoek af zeker?’, is het enige antwoord dat ik krijg, waarop ik wat mokkend verder rij naar de volgende grens.

Tot volgende maand, Jan

© Travel Magazine
www.travel-magazine.beGerelateerde blogberichten

Gaga, mesjogge, totaal nuts. Ik blijf dit herhalen, weet ik. En ik zal nog eens herhalen, herhalen dat er bij ons in Wijgmaal geen hoeken te vinden zijn, alleen maar mensen met een hoek af in onze Remy-toren. Lees verder
Ik overdrijf, tuurlijk overdrijf ik. Er zijn nog altijd bedrijven die incentives organiseren, voor eigen mensen of voor hun klanten. Lees verder